Какво представлява POLUX Forte и за какво се използва:

POLUX Forte e специално създаден двуфазен продукт (единствен в своя клас), подобряващ един или повече от показателите, характеризиращи качеството и количеството на спермата, като така допринася за нормалния фертилитет и възпроизводство и подкрепя репродуктивната способност на мъжа. 

POLUX Forte e сперм – мултикомплекс с клинично доказана ефективност на активните вещества, подсилващ виталността на сперматозоидите в семенната течност, както и тяхната подвижност и оплодителна способност. Повишава сигнификантно броя на нормо – морфологичните сперматозоиди в еакулата. Спомага за постигането на подобрен енергиен метаболизъм, на защитени тъкани и особено на сперматозоидите от нараняване от свободните радикали.

 

Тези ефекти са свързани с наличието на прецизно балансирана група карнитини, микроелементи, витамини и коензим, подобряващи бета оксидацията на митохондриалните мастни киселини - важен път за производството на енергия в делящите се клетки.

 

 

От кого трябва да се приема POLUX Forte, когато се планира бременност:

POLUX Forte е предназначен за всички мъже, които:

√  Желаят да създадат здраво потомство;

√  Водят начин на живот, свързан с: тютюнопушене, честа употреба на алкохол, стрес, намалена физическа активност, излагане на вредности от химичен и физичен характер;

√  Страдат от нарушение на количествените и качествени показтели на спермата;

√  Преживяват инфертилитет;

√  Се възстановяват от варикоцеле или вазектомия;

√  Се подготвят за асистирана репродукция

POLUX Forte оказва позитивно въздействие върху сексуалното желание на мъжа.  

Как да приемам POLUX Forte

Всяка опаковка POLUX Forte съдържат два вида твърди капсули – 10 сини (Фаза 1) и 20 бели (Фаза 2).

Започнете месечния прием със сините капсули и продължете с белите капсули. Всеки следващ месец се повтаря същия начин на приемане. Това редуване на двете фази, предпазва организма от привикване към стимулацията.

 

 

 

 

 

Внимание:

Неправилното съхранение на POLUX Forte при висока или променлива влажност, както и при температура извън интервала 10-25ºС, може да доведе до промяна в характеристиките и вида на продукта.

Колко дълго трябва да приемам POLUX Forte

Продуктът би следвало да се приема постоянно, докато бременността бъде успешно постигната. 

Тъй като образуването на сперматозоидите отнема приблизително 12 седмици, се препоръчва минимален период на прием от четири месеца. Следователно трябва да започнеш приема на продукта най-малко три месеца преди планираното постигане на бременност.

Активните компоненти на POLUX Forte могат да имат позитивен ефект върху множество различни системи на организма, което дава възможност за продължаващ прием, дори след настъпването на желаната бременност.

POLUX Forte състав:
Активни вещества в количествени съотношения, водещи до стимулиране на физиологичния ендогенен синтез:
ALCAR (Acetyl-L-carnitine), Propionyl-L-carnitine hydrohloride, Coenzyme Q10, Cyanocobalamin, Selenium methionine, Zinc, Ascorbic acid (Na), Folic acid QS

 

 

Ролята на микро елементите в процеса на сперматогенеза 
Ролята на Zn в процесите на сперматогенеза 
Ролята на L-карнитин в процеса на сперматогенеза
NCBI/gov
Референция 2012